HTML

Budapestdecsodas

Budáról+Pestről minden fontos információ, érdekességek!

Etarget hírdetés

Bejegyzések

Friss topikok

  • mihalytoth: A BKV hajók menetrendjét eleddig homályos okból csak letölthető 2 megás PDF-ben lehetett elérni, m... (2012.07.17. 21:39) Első útján a BKV hajója - LIVE

Címkék

Partnerek

  Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

Indavideó

Indafotó képek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A legjobb budapesti fagyi nyomában: Levendula

2012.07.16. 10:58 rakiczki

Felelevenítjük tavalyi fagyis sorozatunkat, egyrészt mert kétségtelenül itt a nyár, másrészt mert több új hely is nyílt, ahol igazi fagylaltkülönlegességeket árulnak, amik ügynökeink jelentései szerint jók, és érdemesek a próbára. A blogon eddig tíz fagylaltot mutattunk be nektek (valójában többet kóstoltunk, de az átlagos tucattermékekről inkább nem írtunk), most pedig még adunk nektek egy rakás tippet. Ehhez kérjük a ti segítségeteket is, küldjétek levélben, kommentben a tippjeiteket, mi majd ezeket nyaljuk végig. Idei első versenyzőnk a Levendula fagyizó, ami az Uránia mozi mellett kérlelhetetlenül lila színben pompázik. Plusz bicikli. Na de lássuk a fagyit. Spaklival kenik bele a tölcsérbe az állítás szerint szőlőcukorral és (gyümölcsfagyik esetén) 40 százalékos gyümölcstartalommal készített fagyiadagot, ami méretre nem tűnik túl soknak első ránézésre.

mogyoró.JPG

De mivel ugyanannyi ideig tart eltüntetni, mint a gombócos fagyit, arra következtetek, hogy ez talán csak optikai csalódás. A színből már első ránézésre teszünk egy bátortalan tippet arra vonatkozóan, hogy kellően tömény, jó élményben lesz részünk. És nyert. A mogyorós csoki igazi kakaóbomba, olyan, mintha egy jó minőségű csokitáblát felejtettünk volna a zsebünkben nyáron, ami egy különös csoda folytán mégis jéghideg maradt. Amikor a citromos levendula is bemászik a falatba, először kesernyés ízt érzünk, meg egy jó adag levendulát az orrunkban, aztán a csoki elmúlásával marad a levendula és a citrom, ami valami elképesztően üdítő, friss, virágos rétre emlékeztető, mégis visszafogott élményt adnak.

Kapható még az üzletben levendulás csokifagyi (mindkét levendulás fagyit külön ide készítik), de van még chianti vörösboros, gorgonzolás, gyömbéres és mákos fagyi is (ezeket még két helyen árulják Budapesten ugyanettől a gyártótól, nem sikerült megtudnom, pontosan hol). A fagyi ára 250 forint adagonként, a fent látható két kenéses, édes tölcséres megoldás 550 forint volt. Nem olcsó, de a különlegességeket kutatóknak megéri kipróbálni. Ha meg akarod ismerni a legjobb fagyizókat, és Budapest szerethető arcát, akkor like-olj minket Facebookon, és süssön rád a Nap. Persze csak érzéssel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestvaros.blog.hu/api/trackback/id/tr994659533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása