HTML

Budapestdecsodas

Budáról+Pestről minden fontos információ, érdekességek!

Etarget hírdetés

Bejegyzések

Friss topikok

  • mihalytoth: A BKV hajók menetrendjét eleddig homályos okból csak letölthető 2 megás PDF-ben lehetett elérni, m... (2012.07.17. 21:39) Első útján a BKV hajója - LIVE

Címkék

Partnerek

  Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

Indavideó

Indafotó képek

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Halott menyasszony a belvárosban

2012.07.16. 11:06 rakiczki

Ki látta múlt héten a Szent István téren elterült nőt? Egy színház keze van a dologban. Múlt héten egy egészen váratlan jelenetbe csöppentem a belvárosban, a Bazilika előtt. Egy halott menyasszonyt láttam a tér közepén, akit egy fehér ruhába öltözött fickó siratott, majd ölbe kapta, támolygott vele néhány száz métert, lerakta a templom tövébe, aztán otthagyta. Elsőre nyilvánvaló volt, hogy valamiféle performanszba csöppentem, ami videóra véve persze nem annyira ütős, mint amikor élőben nézed az egészet, de azért felvettem nektek, hogy lássátok, miről beszélek:

A jelenetnek igazából nem volt kezdete vagy vége, szóval a színészektől nem tudtam megkérdezni, hogy mit is látunk tulajdonképpen, de némi kérdezgetés után elcsíptem a rendezőt, Hollós Gábort, aki beavatott a részletekbe. Kiderült, hogy ez a Zugszínház performansza volt Euripidész Alkésztisz című műve alapján. A sztori röviden annyi, hogy Admétosz ajánlatot kap: nem kell meghalnia, ha valaki önként felajánlja helyette életét a halálnak. Szülei nem akarnak belemenni az alkuba, de végül felesége, Alkésztisz kötélnek áll (haha). A feleség meghal, Admétosz gyászol, Héraklész viszont visszahozza Alkésztiszt az alvilágból, így újra egymáséi lehetnek. Boldogság van! Hollós Gábor elmesélte azt is, hogy a színészek Marosvásárhelyen végeztek két éve, és már korábban is volt ilyen performanszuk a téren, igaz, akkor nem volt hőségriadó, az emberek is elevenebben reagáltak az eseményekre.

A rendező célja egyébként annak tesztelése, hogy miként működik a sztori, ha a néző csak töredékeket kap belőle. Annyit, amennyit az előadás mellett elhaladva felfog az egészből. Akárhogy is, az ilyesmitől is élőbb a város, szóval hajrá!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestvaros.blog.hu/api/trackback/id/tr254659559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása